Christina Gustavson:
É-toh
É-toh – recept från Afrika för 2 personer:
Tillagas över grillkol i en minigrill, men går att laga på vanlig spis eller gasolkök.
Ingredienser till é-toh:
2 kokbananer, mogna, sk röda kokbananer (plantain)
1 kaffekopp färska jordnötter
Röd palmolja
Utförande:
Rosta: Rosta jordnötterna i en stekpanna utan fett. Gnugga dem så att skalet går av.
Dela: Skala bananerna och dela varje kokbanan i 3-4 delar
Koka: Koka bananerna tills de är mjuka och helt smörgula.
Blanda: Lägg i c:a hälften av jordnötterna och krossa dem också och blanda med plantain/kokbananmoset.
Häll sedan på resterande jordnötter och blanda i dem.
Häll: Värm ½ kaffekopp röd palmolja, häll sedan oljan över plantainmoset.
Färdigt att äta.
Inga kryddor används.
Christina Gustavson